Kontaktirate nas

osstefannemanjanp@gmail.com

020/111-111

Meni

Javne nabavke

O nama

Galerija

Učenici OŠ Stefan Nemanja edukovani o internet sigurnosti uz podršku Ministarstva telekomunikacija

Mar 6, 2024

Učenici petih razreda Osnovne škole “Stefan Nemanja” u Novom Pazaru postali su bolje informisani o sigurnosti na internetu nakon sastanka sa predstavnicima Ministarstva telekomunikacija, lokalne samouprave i školske uprave. Radionica je usmjerena na upoznavanje mladih sa izazovima koje nosi digitalni svijet, poput online vrbovanja, vršnjačkog nasilja i zavisnosti od video igara, te kako da identificiraju i prijave potencijalne online opasnosti.

Predavači su naglasili važnost korištenja jakih lozinki, zaštite privatnosti na društvenim mrežama i odgovornog upravljanja online interakcijama. Diskutovalo se i o značaju razlikovanja stvarnih prijateljstava od online veza, s ciljem promovisanja sigurnijeg digitalnog okruženja za djecu. Sastanak je osvijetlio kako negativni komentari na internetu mogu uticati na samopouzdanje mladih i važnost edukacije o digitalnom bontonu. Poseban fokus stavljen je na opasnosti koje predstavljaju neprovjereni online izvori i kako ih prepoznati, pri čemu su učenici podstaknuti da koriste dostupne resurse za prijavljivanje sumnjivog sadržaja.

Povezane vesti

Nedelja prevencije vršnjačkog nasilja

Nedelja prevencije vršnjačkog nasilja

Poslednje nedelje februara obeležili smo Nedelju prevencije vršnjačkog nasilja, nizom različitih aktivnosti. Sa učenicima mladih razreda održane su  kreativne radionice, a Vršnjački tim koga čine učenici starijih razreda u saradnji sa Vršnjačkim timom OŠ,,Vuk...