Kontaktirate nas

osstefannemanjanp@gmail.com

020/111-111

Meni

Javne nabavke

O nama

Galerija

Značajan jubilej: U sarajevskoj Vijećnici obilježeno 50 godina JU OŠ “Mehmedalija Mak Dizdar”

Apr 30, 2024

JU Osnovna škola “Mehmedalija Mak Dizdar”, koja se nalazi u sarajevskom naselju Otoka, sinoć je, svečanom akademijom ‘Zar već 50, rekti?’ u Gradskoj vijećnici, obilježila 50 godina postojanja.

Uz prisustvo brojnih zvanica, prijatelja škole, diplomatskog kora, zvaničnika Kantona Sarajevo te Općine Novi Grad Sarajevo, u svečanom programu uz brojne goste, učestvovali su i sadašnji i bivši učenici OŠ “Mehmedalija Mak Dizdar”.

Tu su bili i članovi duvačkog i gudačkog orkestra Srednje muzičke škole, čanovi hora Osnovne muzičke i baletske škole “Novo Sarajevo”, kao i studenti Muzičke akademije Sarajevo.

Bila je ovo i prilika za okupljanje prve generacije ove škole, bivših učenika koji su 1974. godine upisali ovu školu koja je tada nosila naziv OŠ “Živko Jošilo”.

Povezane vesti

Nedelja sećanja i zajedništva

Nedelja sećanja i zajedništva

Tokom ove nedelje,po preporuci Ministarstva prosvete,u Skolama se realizuje „Nedelja sećanja i zajedništva"OŠ„Stefan Nemanja" je tim povodom organizovala niz aktivnosti koje promovišu zajedništvo,toleranciju,međusobno poštovanje i razumevanje.