Kontaktirate nas

osstefannemanjanp@gmail.com

020/111-111

Meni

Javne nabavke

O nama

Galerija

Značajan jubilej: U sarajevskoj Vijećnici obilježeno 50 godina JU OŠ “Mehmedalija Mak Dizdar”

Apr 30, 2024

JU Osnovna škola “Mehmedalija Mak Dizdar”, koja se nalazi u sarajevskom naselju Otoka, sinoć je, svečanom akademijom ‘Zar već 50, rekti?’ u Gradskoj vijećnici, obilježila 50 godina postojanja.

Uz prisustvo brojnih zvanica, prijatelja škole, diplomatskog kora, zvaničnika Kantona Sarajevo te Općine Novi Grad Sarajevo, u svečanom programu uz brojne goste, učestvovali su i sadašnji i bivši učenici OŠ “Mehmedalija Mak Dizdar”.

Tu su bili i članovi duvačkog i gudačkog orkestra Srednje muzičke škole, čanovi hora Osnovne muzičke i baletske škole “Novo Sarajevo”, kao i studenti Muzičke akademije Sarajevo.

Bila je ovo i prilika za okupljanje prve generacije ove škole, bivših učenika koji su 1974. godine upisali ovu školu koja je tada nosila naziv OŠ “Živko Jošilo”.

Povezane vesti

Nova fiskulturna sala za učenike OŠ „Stefan Nemanja“

Nova fiskulturna sala za učenike OŠ „Stefan Nemanja“

Radovi na rekonstrukciji Osnovne škole „Stefan Nemanja otpočeli su pre desetak dana i odvijaju se predviđenom dinamikom. Školu je posetio gradonačelnik Nihat Biševac, sa saradnicima. „Želimo da iskoristimo raspust i da u svim školama u pauzi nastave stvorimo još bolje...

Nedelja sećanja i zajedništva

Nedelja sećanja i zajedništva

Tokom ove nedelje,po preporuci Ministarstva prosvete,u Skolama se realizuje „Nedelja sećanja i zajedništva"OŠ„Stefan Nemanja" je tim povodom organizovala niz aktivnosti koje promovišu zajedništvo,toleranciju,međusobno poštovanje i razumevanje.