Kontaktirate nas

osstefannemanjanp@gmail.com

020/111-111

Meni

Javne nabavke

O nama

Galerija

Obrazovanje – čvrsta spona saradnje

Sep 8, 2023

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i njegovi saradnici ugostili su danas predstavnike sarajevske OŠ ”Mehmedalija Mak Dizdar”. Konstatovano je da je obrazovanje čvrsta spona između tradicionalno bratskih gradova Sarajeva i Novog Pazara. Sa ovdašnjom OŠ ”Stefan Nemanja” potpisan je sporazum o saradnji.

Na sastanku u Gradskoj upravi bilo je reči o planovima buduće saradnje u toj oblasti. Partnerske škole iz Sarajeva i Novog Pazara nastupaće partnerski i na međunaronim projektima.

“Nakon posete kod uvaženog gradonačelnika i upoznavanja direktora naše partnerske škole, sigurna sam da je ovo početak jedne divne saradnje. Naša deca će, naši roditelji i lokalna zajednica, kasnije i naši gradovi, bolje će se upoznati. Znaće više o našim sličnostima, ali i razlikama bošnjačkog naroda koji živi u Novom Pazaru i u Sarajevu”, izjavila je direktorica sarajevske OŠ “Mehmedalija Mak Dizdar” Samira Nukić.

Obrazovna saradnja biće primarno bazirana na oblast kulture, međusobno boljeg upoznavanja i razumevanja.

Ugovor o budućoj saranji između sarajevske i novopazarske škole potpisan je u OŠ “Stefan Nemanja”, gde je održan sastanak sa direktorom škole Edinom Dugopoljcem i članovima kolektiva.

Početak uspešne saranje simbolično je obeležen razmenom poklona na sastanku u Upravi grada.

Povezane vesti

Nedelja sećanja i zajedništva

Nedelja sećanja i zajedništva

Tokom ove nedelje,po preporuci Ministarstva prosvete,u Skolama se realizuje „Nedelja sećanja i zajedništva"OŠ„Stefan Nemanja" je tim povodom organizovala niz aktivnosti koje promovišu zajedništvo,toleranciju,međusobno poštovanje i razumevanje.